Tocana de legume

Pentru tocana de legume aveti nevoie de 1 kg de ceapa, care se taie pestisori si se caleste intr-un litru de ulei.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de ceapa
  • 500 g morcovi
  • gogosari
  • 3 kg ardei kapia
  • o telina rasa
  • 2 l de suc de rosii
  • sare
  • piper
  • zahar
  • 2 kg de vinete
  • 5-6 ardei grasi

Mod de preparare

Pentru tocana de legume, 1 kg de ceapa se taie pestisori si se caleste intr-un litru de ulei; se adauga 500 g morcovi taiati rondele, gogosari, 3 kg ardei kapia, o telina rasa, 2 l de suc de rosii, sare, piper, zahar, 2 kg de vinete curatate partial si taiate cuburi si 5-6 ardei grasi (nu mai mult pentru a nu deveni amara). Se lasa tocana sa fiarba pe foc, amestecand mereu si dupa ce s-au pus vinetele care sunt ultimele, se da la cuptor. Calda, se toarna in borcane si se sterilizeaza timp de douazeci pana la douazeci si cinci de minute, dupa care se tine in paturi pana se raceste.


Tocana de legume se serveste cu orez.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori