Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze si sa-si pastreze aroma. Mi-a placut foarte mult mirosul lor, la final: aveau aroma supelor sanatoase si gustoase din copilarie…
Se spala legumele, se curata de coaja si se dau la razatoare (sau le puteti taia marunt cu ajutorul robotului de bucatarie).
Daca aveti deshidrator de legume, cu atat mai bine. Daca nu aveti, nu va descurajati, le puteti pregati astfel:
Se intind legumele maruntite pe o tava si se dau la cuptor la foc foarte mic.
Verificati-le des si amestecati in ele.
Cand exista riscul sa se rumeneasca, inchideti cuptorul, lasand amestecul inauntru si dupa ce se raceste cuptorul, il porniti din nou.
Eu le-am uscat in mai multe etape, ceea ce a durat cam 2 zile.
Daca aveti curte, puteti lasa amestecul cu legume sa se usuce natural, la soare.
Daca vi se pare mare efortul, veti constata totusi ca merita. Gustul e cu totul altfel!
Poate vi se par mari cantitatile, dar veti observa ca, dupa uscare, se va reduce mult volumul legumelor, astfel ca veti obtine un borcan (de 400 g) cu vegeta.
Timp: 20 min pregatirea legumelor + 48 ore timp de uscare
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/09/vegeta-de-casa.html
Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoiSe potriveste pentru zilele senine de vara, este fara coacere, iar efortul este minim. Retete dietetice
Prajitura cu jeleu de cirese si crema de friscaO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare.
Ciorba cu carne de porcRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateRetete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoiCiorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...
Ciorba de fasole in bol de paineUn deliciu racoros de vara, fara coacere si care iti incanta papilele gustative, mai ales daca iubesti cheesecake-ul asa ca...
Desert cheesecake cu capsuni si caise
Comentarii