Visine pentru placinta

Visinele se spala bine la jet de apa, li se scot samburii, apoi se amesteca usor cu zaharul si cu aspirinele pisate. Se pun in camara, unde se ameste

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 kg. visine
  • 1 kg. zahar tos
  • 9 aspirine pisate marunt

Mod de preparare

Visinele se spala bine la jet de apa, li se scot samburii, apoi se amesteca usor cu zaharul si cu aspirinele pisate. Se pun in camara, unde se amesteca din cand in cand (usor sa nu se zdrobeasca fructele), pana cand tot zaharul s-a topit. Se pun visinele in borcane potrivit de mari, se acopera cu sirop, se leaga sau se pune capacul.


Pe timp de iarna, din ele se pregateste o delicioasa placinta care pastreaza toata savoarea si parfumul visinelor.

Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci