Zacusca ardei capia

Ardeii se coc, se decojesc, se toaca sau se dau prin mixer, apoi se pun la fiert. Separat se face o maioneza din 8 lingurii miere cu 8 lingurii mustar

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 kg ardei capia
  • 8 linguri miere
  • 8 linguri mustar
  • 800 ml ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ardeii se coc, se decojesc, se toaca sau se dau prin mixer, apoi se pun la fiert. Separat se face o maioneza din 8 lingurii miere cu 8 lingurii mustar si 800 ml ulei.

Dupa ce se fierb circa 40 min ardeii, se toarna aceasta maioneza peste ei si se lasa la fiert inca 40 min. Se adauga sare si piper dupa gust.

Se toarna compozitia in borcane si se pun la cuptor, se lasa circa 40 min-1 ora.

Se scot, se pun capacele si se mai introduc 2 min. in cuptor, apoi se stinge cuptorul si raman aici pana se raceste cuptorul.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci