Zacusca de dovleac este delicioasa si se prepara foarte usor, va fi numai buna la iarna. Pentru zacusca de dovleac se curata dovleceii, se razalesc, se sareaza putin. Ceapa si ardeii se curata, se taie si se pune in cratita cu ulei si putina apa.
Pentru zacusca de dovleac se curata dovleceii, se ratalesc, se sareaza putin. Ceapa si ardeii se curata, se taie si se pune in cratita cu ulei si putina apa. Se lasa sa fiarba pana scade apa si se prajesc putin in ulei. Se adauga dovlecelul scurs de apa. Se mai adauga apa in cratita si se lasa sa fiarba 15 minute. Apoi se adauga rosiile oparite, decojite si taiate. Se condimenteaza (dafin, sare daca mai trebuie, piper). Se lasa sa fiarba pana scade. Se pune in borcane, se capaceste si se da la dunst rece. A doua zi se pune la dunst cald 1/2 ora.
Zacusca de dovleac se serveste pe paine sau la diferite mancaruri cu legume.
Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...
Pere imbracate in aluatAceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...
Chiftele din carne si legume, la cuptorPentru ca supa s-a dorit de post, nu am folosit stok/supa de carne, a fost o fiertura de legume asezonata la final cu ulei de...
Supa crema de spanac cu leurdaO supa de primavara, energizanta, o mancare usoara!
Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verdeEste un desert pe care îl pregătesc des şi de care nu mă plictisesc. Se serveşte cald, pudrat cu zahăr.
Budinca de paste cu branzaChia este plina de vitamine si minerale, ajuta la reglarea greutatii, la controlarea poftei de dulce si lupta impotriva...
Budinca de chia cu fructeEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Mancare de post - Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPregatim perele.
Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Comentarii