Zacusca delicioasa se face in mod traditional. Adica cu vinete, ardei, ceapa, rosii si condimente.
Zacusca delicioasa se face in mod traditional. Adica cu vinete, ardei, ceapa, rosii si condimente. Se coc intai vinetele si se curata ca pentru salata. La fel se procedeaza si cu ardeii capia. Se elimina semintele din rosii cu aparatul de stors si sucul obtinut se pune la fiert pina se ingroasa ca o smantana.
Se dau pe rand prin masina de tocat atat ceapa, vinetele cat si ardeii.Se pune ceapa la calit la foc mic, cand devine transparenta se adauga vinetele si capia si se calesc usor si acestia cateva minute. Se adauga sucul de rosii, sarea si piperul dupa gust si se amesteca din cand in cand in ea sa nu se prinda pe fund. Se prefera o oala de tuci. Zacusca e gata cand ceapa nu mai este crocanta. Se toarna in borcane cand este abia luata de pe foc; se acopera cu o folie-doua de celofan si se pune capacul;zacusca cu vinete se lasa la racit invelita in paturi sa se raceasca mai incet pana a doua zi cand se poate pune in camara.
Zacusca serveste ca aperitiv.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligam-am inspirat de la Oanapl: https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-cartofi-81779.html cu exceptia faptului ca eu...
Ciorba de post cu cartofi noiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii