Zacusca din vinete si gogosari

Se coc vinetele, se lasa sa se scurga, se spala si se toaca obisnuit, ca pentru salata. Se coc gogosarii, se curata si se taie in cuburi mici. Se trec

Timp pregatire
420 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 3-4 kg. vinete
  • 2 kg. gogosari
  • 1/2 -1 kg. ceapa
  • 3 kg. rosii
  • citeva foi de dafin
  • 1/2 lingurita de piper macinat
  • 750 ml de ulei
  • sare

Mod de preparare

Se coc vinetele, se lasa sa se scurga, se spala si se toaca obisnuit, ca pentru salata. Se coc gogosarii, se curata si se taie in cuburi mici. Se trec rosiile prin separatorul de seminte, se lasa sucul sa se decanteze si se foloseste numai pulpa. Se caleste ceapa tocata in ulei. Cind totul este pregatit, in cratita cu ceapa calita, se pune pireul de rosii, vinetele, gogosarii, amestecind usor ca zacusca sa nu se prinda de vas. Cind zacusca a scazut bine, legumele s-au "topit", se potriveste de sare, se pune preparatul in borcane si se tine in cuptorul incalzit in prealabil sau se fierbe pe baia de aburi 30 de minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc