Castraveti murati pentru consumul imediat sunt ideali pentru sezonul cald, mai ales ca pot fi consumati alaturi de friptura la gratar.
Se aleg castraveti proaspeti, verzi si nu prea mari. Se taie varfurile si coditele, se spala si se lasa sa se scurga de apa. Se aseaza in borcanul bine spalat si uscat un strat de marar uscat cu floare si cativa catei de usturoi, apoi castravetii unul langa altul. In cazul in care sunt prea mari, pentru a se acri mai repede, se cresteaza pe doua in lungime. Se prepara o saramura, adaugand la fiecare litru de apa 35 g de sare. Dupa ce s-a dizolvat toata sarea se toarna saramura peste castraveti, umpland borcanul pana la margine, si se acopera cu o farfurie. Dupa doua zile se pitrocesc. Se repeta operatia de 3-4 ori, din doua in doua zile, pana s-au acrit castravetii.
Daca este necesar ca acritul castravetilor sa se produca mai repede, se poate aseza borcanul la soare, deoarece caldura favorizeaza fermentarea.
Se servesc dupa ce s-au murat.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii