Gogosari aperitiv

Se taie gogosarii in felii subtiri. Separat, se fierbe uleiul cu zaharul (sau mierea), otetul, pasta de tomate, sarea, piperul si foile de dafin. Cand

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Gogosari aperitiv

Ingrediente

  • 3.5kg gogosari
  • 250ml ulei
  • 250g zahar sau miere
  • 250ml otet
  • 400g pasta de tomate
  • piper
  • foi de dafin
  • sare

Mod de preparare

Se taie gogosarii in felii subtiri. Separat, se fierbe uleiul cu zaharul (sau mierea), otetul, pasta de tomate, sarea, piperul si foile de dafin. Cand incepe sa clocotesca, se introduc gogosarii. Se fierb 25 minute, pana capata consistenta de zacusca. Se pune compozitia fierbinte in borcane, se pun capacele si se pun sub o patura pana a doua zi.

Am pus la fiert uleiul cu mierea, otetul, pasta de tomate, sarea, piperul macinat, foaie de dafin si ienibahar boabe. Cand a inceput sa fiarba, am adaugat gogosarii si am amestecat, lasand la fiert.

Am lasat la fiert aproximativ o ora pana arata ca o zacusca. Se amesteca din cand in cand.

Am pus pe o farfurie ca sa va dati seama mai bine cum arata.

am pus aperitivul fierbinte in borcane,le-am acoperit cu o patura lasand sa se raceasca pana a doua zi.

Concluzia mea? este un aperitiv foarte usor de facut si gustos. Dar nu-mi place ca se simte pielita de la gogosar cand mananci (daca-l mananci gol, ca mine) si gogosarii mei fiind cam verzi, se simte putintel gustul de amarui. Voi face si la toamna viitoare, dar cu gogosari copti (adica pe tabla) si bineinteles cat mai rosii.


Pofta buna!

Reteta Gogosari aperitiv a fost propusa de adriana marcela pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Varza dulce calita (de post)
1
Mancaruri de post

Varza dulce calita (de post)

Varza calita este gustoasa,aromata si foarte usor de pregatit

Varza dulce calita (de post)
Ciulama cu ciuperci
2
Mancaruri cu ciuperci

Ciulama cu ciuperci

Pentru ciulama de ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii...

Ciulama cu ciuperci
Ciulama de ciuperci si usturoi de post
3
Mancaruri de post

Ciulama de ciuperci si usturoi de post

Ciulama de ciuperci si usturoi este o mancare de post sanatoasa si delicioasa. Se curata ceapa si se spala apoi se toaca...

Ciulama de ciuperci si usturoi de post
Hribi cu usturoi
4
Mancaruri cu ciuperci

Hribi cu usturoi

Hribi cu usturoi este o ciulama de ciuperci delicioasa. 1 kg hribi curatati si bine spalati se taie fidelute, se pun la calit...

Hribi cu usturoi
Ciulama delicioasa de ciuperci
5
Mancaruri cu ciuperci

Ciulama delicioasa de ciuperci

Pentru ciulamaua delicioasa de ciuperci se pregatesc ciupercile la fel ca mai sus si se fierb in apa cu putina sare. Se...

Ciulama delicioasa de ciuperci
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii