Se taie gogosarii in felii subtiri. Separat, se fierbe uleiul cu zaharul (sau mierea), otetul, pasta de tomate, sarea, piperul si foile de dafin. Cand
Se taie gogosarii in felii subtiri. Separat, se fierbe uleiul cu zaharul (sau mierea), otetul, pasta de tomate, sarea, piperul si foile de dafin. Cand incepe sa clocotesca, se introduc gogosarii. Se fierb 25 minute, pana capata consistenta de zacusca. Se pune compozitia fierbinte in borcane, se pun capacele si se pun sub o patura pana a doua zi.
Am pus la fiert uleiul cu mierea, otetul, pasta de tomate, sarea, piperul macinat, foaie de dafin si ienibahar boabe. Cand a inceput sa fiarba, am adaugat gogosarii si am amestecat, lasand la fiert.
Am lasat la fiert aproximativ o ora pana arata ca o zacusca. Se amesteca din cand in cand.
Am pus pe o farfurie ca sa va dati seama mai bine cum arata.
am pus aperitivul fierbinte in borcane,le-am acoperit cu o patura lasand sa se raceasca pana a doua zi.
Concluzia mea? este un aperitiv foarte usor de facut si gustos. Dar nu-mi place ca se simte pielita de la gogosar cand mananci (daca-l mananci gol, ca mine) si gogosarii mei fiind cam verzi, se simte putintel gustul de amarui. Voi face si la toamna viitoare, dar cu gogosari copti (adica pe tabla) si bineinteles cat mai rosii.
Pofta buna!
Reteta Gogosari aperitiv a fost propusa de adriana marcela pe forum culinar.ro
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriVarza calita este gustoasa,aromata si foarte usor de pregatit
Varza dulce calita (de post)Pentru ciulama de ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii...
Ciulama cu ciuperciCiulama de ciuperci si usturoi este o mancare de post sanatoasa si delicioasa. Se curata ceapa si se spala apoi se toaca...
Ciulama de ciuperci si usturoi de postHribi cu usturoi este o ciulama de ciuperci delicioasa. 1 kg hribi curatati si bine spalati se taie fidelute, se pun la calit...
Hribi cu usturoiPentru ciulamaua delicioasa de ciuperci se pregatesc ciupercile la fel ca mai sus si se fierb in apa cu putina sare. Se...
Ciulama delicioasa de ciuperciIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii