Morcovul si telina se dau pe razatoarea mica si se inabusa cu apa si ulei pana se inmoaie, apoi se adauga ceapa taiata fin si ardeii taiati cubulete.
Morcovul si telina se dau pe razatoarea mica si se inabusa cu apa si ulei pana se inmoaie, apoi se adauga ceapa taiata fin si ardeii taiati cubulete. Se fierb la foc potrivit, pana cand legumele devin moi si compozitia omogena. Bulionul se obtine din 3 kg rosii. Se adauga bulionul si se mai fierbe compozitia inca 15 minute. Zacusca fierbinte se pune in borcane, care se inchid ermetic cu filet, se aseaza intr-o tava la cuptor. Se tin la foc domol pana prind o crusta deasupra. Apoi borcanele se scot de la cuptor, se acopera cu paturi groase si se lasa pana a doua zi.
Se serveste cu paine proaspata de casa. Alte retete recomandate:
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii