Zacusca de ardei copti

Ceapa taiata marunt se rumeneste in ulei. Se coc intre timp ardeii, se curata, se taie in bucati si se pun peste ceapa. Vanata se curata de coaja si

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 cepe
  • 10 ardei grasi copti
  • 1 vanata
  • 8 rosii
  • 250 ml ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt se rumeneste in ulei. Se coc intre timp ardeii, se curata, se taie in bucati si se pun peste ceapa. Vanata se curata de coaja si se taie cubulete care se introduc in ceapa. Se adauga sare si piper, precum si rosiile curatate de seminte si pielite. Se las ala fiert, pe foc mediu, pana cand scade totul. Se pune zacusca in borcane, se sigileaza si se pun la fiert borcanele in baie de apa jumatate de ora.


Zacusca se serveste ca si aperitiv.

Alte retete culinare:

Piftie de curcan Iahnie de fasole Ciorba radauteana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc