Zacusca de fasole

Zacusca cu fasole este mult mai hranitoare dect cea cu vinete, si mai usor de facut fiindca nu trebuie sa coaceti vinetele, fasolea trebuie doar fiarta. Aceasta reteta de zacusca este delicioasa

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Zacusca de fasole

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg de capia sau gogosari
  • 1 kg de ceapa
  • 1/2 kg fasole
  • 1/2 l ulei
  • 1/2 bulion sau 2 kg de rosii
  • foi de dafin
  • 2 morcovi

Mod de preparare

Zacusca cu fasole este mult mai hranitoare dect cea cu vinete, si mai usor de facut fiindca nu trebuie sa coaceti vinetele, fasolea trebuie doar fiarta. Ardeii capia se coc si se curata. Fasolea se fierbe pana devine moale. Ceapa tocata impreuna cu morcovii se pun intr-o cratita cu ulei. Sare se

adauga dupa gust. Ardeii capia se toaca prin masina de tocat si se adauga in cratita. Se pun condimentele. Tocam si fasolea la masina de tocat apoi o adaugam in cratita. Spre final se adauga rosiile pasate.

Se lasa pe foc pana scade uleiul


Zacusca de fasole se serveste cu paine proaspata de casa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori