Zacusca de fasole

In urma cu ceva ani cand am facut aceasta zacusca pentru prima data,toata familia a ramas placut impresionata de gustul ei iar de atunci,nu-mi lipseste din camara

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Zacusca de fasole

Ingrediente

  • 1kg fasole boabe
  • 1kg ceapa
  • 500g morcov
  • 1kg ardei kapia
  • 2kg rosii
  • 2frunze de dafin
  • 4ardei iuti(optional)
  • 1lingurita cimbru uscat
  • 1ceasca cu bulion
  • 1l de ulei
  • 1capatana mica de usturoi
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Fasolea curatata,spalata,se pune la fiert iar dupa 30min se scurge,se clateste,si se pune din nou pe foc,impreuna cu o ceapa curatata si taiata in sferturi si 2frunze de dafin.

Dupa ce a fiert foarte bine,se scoate dafinul,se scuge,iar dupa ce s-a racit se paseaza cu blenderul vertical apoi se lasa deoparte acoperita

In cratita de tuci cu ulei incins,se pune ceapa,morcovul,ardeiii si kapia si iuti,usturoiul pisat,toate curatate,spalate si trecute prin masina de tocat

Se lasa pe foc amestecand din cand in cand iar dupa ce a scazut,se adauga bulionul, rosiile spalate,la fel trecute prin masina de tocat apoi prin sita pentru a elimina semintele;dupa 20-30min se adauga fasolea,cimbru,sare,piper daca mai e nevoie iar dupa omogenizarea compozitiei,se da vasul la cuptor pentru 1h

Dupa ce uleiul a iesit la suprafata,semn ca zacusca este gata,se potriveste de gust,se pune in borcane curate,se infileteaza bine capacele apoi se pun borcanele intr-o oala pe fundul careia se pune un prosop de bucatarie;se fierb 40min din momentul in care incepe sa fiarba apa,se lasa in oala sa se raceasca,apoi a doua zi se depoziteaza la camara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide