Zacusca de fasole

In urma cu ceva ani cand am facut aceasta zacusca pentru prima data,toata familia a ramas placut impresionata de gustul ei iar de atunci,nu-mi lipseste din camara

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Zacusca de fasole

Ingrediente

  • 1kg fasole boabe
  • 1kg ceapa
  • 500g morcov
  • 1kg ardei kapia
  • 2kg rosii
  • 2frunze de dafin
  • 4ardei iuti(optional)
  • 1lingurita cimbru uscat
  • 1ceasca cu bulion
  • 1l de ulei
  • 1capatana mica de usturoi
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Fasolea curatata,spalata,se pune la fiert iar dupa 30min se scurge,se clateste,si se pune din nou pe foc,impreuna cu o ceapa curatata si taiata in sferturi si 2frunze de dafin.

Dupa ce a fiert foarte bine,se scoate dafinul,se scuge,iar dupa ce s-a racit se paseaza cu blenderul vertical apoi se lasa deoparte acoperita

In cratita de tuci cu ulei incins,se pune ceapa,morcovul,ardeiii si kapia si iuti,usturoiul pisat,toate curatate,spalate si trecute prin masina de tocat

Se lasa pe foc amestecand din cand in cand iar dupa ce a scazut,se adauga bulionul, rosiile spalate,la fel trecute prin masina de tocat apoi prin sita pentru a elimina semintele;dupa 20-30min se adauga fasolea,cimbru,sare,piper daca mai e nevoie iar dupa omogenizarea compozitiei,se da vasul la cuptor pentru 1h

Dupa ce uleiul a iesit la suprafata,semn ca zacusca este gata,se potriveste de gust,se pune in borcane curate,se infileteaza bine capacele apoi se pun borcanele intr-o oala pe fundul careia se pune un prosop de bucatarie;se fierb 40min din momentul in care incepe sa fiarba apa,se lasa in oala sa se raceasca,apoi a doua zi se depoziteaza la camara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Sarmalute cu soia si ciuperci
1
Mancaruri de post

Sarmalute cu soia si ciuperci

Sarmalutele cu soia si ciuperci este o mancare de post delicioasa. Intr-un vas cu apa fierbinte se pun granulele de soia,se...

Sarmalute cu soia si ciuperci
Indian Punch
2
Punch-uri

Indian Punch

• curatati perele si ananasul• adaugati perele si ananasul palnia de alimentare a storcatorului multifunctional Vita...

Indian Punch
Salata de cartofi
3
Salate reci

Salata de cartofi

O altă variantă a salatei orientale, adaptată după gustul nostru și ce am găsit prin frigider/cămară. Este o reteta...

Salata de cartofi
Pizza cu baby spanac si galbiori murati
4
Preparate sarate

Pizza cu baby spanac si galbiori murati

Delicioasa si usor de preparat! Pofta buna!

Pizza cu baby spanac si galbiori murati
Salata de fructe Macedonia
5
Salate de fructe

Salata de fructe Macedonia

Pentru salata de fructe Macedonia fructele proaspete, curatate, taiate cubulete, se pun intr-un bol cu zahar si sucul de...

Salata de fructe Macedonia
Parteneri
Clatite cu dulceata, banana si miere
Bucataras.RO

Clatite cu dulceata, banana si miere

Puteti folosii orice tip de dulceata doriti sau finetti Clatite cu dragoste pregatite ❤

Clatite cu dulceata, banana si miere
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni