Zacusca de peste (Crap)

Pentru zacusca de peste aveti nevoie de 6 kg peste (crap curatat si viscerat). Este foarte buna.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 kg peste (crap curatat si viscerat)
  • 1
  • 5 l ulei
  • 2
  • 5 kg gogosari copti
  • 2
  • 5 kg morcov fiert
  • 2
  • 5 kg ceapa calita
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • boabe de mustar
  • cimbru si
  • enibahar.

Mod de preparare

Pentru zacusca de peste (Crap) se pun la fiert 1 l de apa, 300 ml de otet, 500 ml de ulei, doua linguri de zahar, sarea si mirodeniile. Dupa primul clocot se pune pestele si se lasa la foc domol sa fiarba timp de trei pana la patru ore, pana scade apa. Dupa ce s-a racit, se da prin masina de tocat si tot prin masina se toaca si morcovul, ceapa si ardeii, apoi se pun la fiert cu restul de ulei, dupa care se fierbe pana se ridica uleiul deasupra. Se da gust de sare si fierbinte se pune in borcane care se sterilizeaza timp de 30 de minute in prima zi si 30 de minute a doua zi.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci