Zacusca cu vinete si usturoi este o reteta delicioasa pe care o puteti pregati pentru a o pune in borcane oeste iarna.Pentru aceasta reteta de zacusca aveti nevoie de vinete, gogosari, usturoi, ceapa si ulei.
Pentru aceasta reteta de zacusca cu vinete si usturoi se coc vinetele si se curata ca pentru salata. La fel, se procedeaza si cu gogosarii. Se elimina semintele din rosii cu aparatul de stors si sucul obtinut se pune la fiert pina se ingroasa ca o smantana. Intr-un vas mare, se caleste in tot uleiul ceapa si cand aceasta a devenit aurie, se pun vinetele si gogosarii, apoi se adauga sucul de rosii legat. Se aseaza vasul sa fiarba incet, peste o placa metalica, si cind uleiul se ridica deasupra, se da la cuptorul incalzit in prealabil. Se lasa zacusca la foc mic, se amesteca des sa nu se prinda de vas, si cand compozitia de zacusca cu vinete si usturoi este bine legata, se pune, dupa gust, mujdei, sare si piper. Se pune conserva in borcane fierbinti, se leaga cu celofan si se lasa in tava cuptorului fierbinte, dar fara foc, pana a doua zi.
Se serveste cu paine moale de casa.
Alte retete de zacusca recomandate:
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii