Zacusca cu vinete si usturoi este o reteta delicioasa pe care o puteti pregati pentru a o pune in borcane oeste iarna.Pentru aceasta reteta de zacusca aveti nevoie de vinete, gogosari, usturoi, ceapa si ulei.
Pentru aceasta reteta de zacusca cu vinete si usturoi se coc vinetele si se curata ca pentru salata. La fel, se procedeaza si cu gogosarii. Se elimina semintele din rosii cu aparatul de stors si sucul obtinut se pune la fiert pina se ingroasa ca o smantana. Intr-un vas mare, se caleste in tot uleiul ceapa si cand aceasta a devenit aurie, se pun vinetele si gogosarii, apoi se adauga sucul de rosii legat. Se aseaza vasul sa fiarba incet, peste o placa metalica, si cind uleiul se ridica deasupra, se da la cuptorul incalzit in prealabil. Se lasa zacusca la foc mic, se amesteca des sa nu se prinda de vas, si cand compozitia de zacusca cu vinete si usturoi este bine legata, se pune, dupa gust, mujdei, sare si piper. Se pune conserva in borcane fierbinti, se leaga cu celofan si se lasa in tava cuptorului fierbinte, dar fara foc, pana a doua zi.
Se serveste cu paine moale de casa.
Alte retete de zacusca recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii