Zacusca de vinete cu gogosari

Pentru aceasta zacusca, gogosarii si vinetele se coc si se toaca marunt. Este foarte gustoasa.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g rosii
  • 2 vinete mijlocii
  • 4 gogosari
  • o ceapa mare
  • 500 ml ulei
  • o lingura de zahar
  • sare
  • piper si
  • foi de dafin.

Mod de preparare

Pentru zacusca de vinete cu gogosari, gogosarii si vinetele se coc si se toaca marunt, apoi rosiile se oparesc, se curata de pielite si se taie marunt. Ceapa se inmoaie in ulei, dupa care se adauga gogosarii, vinetele, rosiile si celelalte componente. Cand uleiul iese deasupra, zacusca este gata. Se toarna fierbinte in borcane incalzite, iar acestea se dau la cuptor legate cu celofan timp de jumatate de ora. Se stinge focul si se lasa pana a doua zi.


Zacusca de vinete cu gogosari se serveste pe paine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci