Aluat cu caimac

Pentru aluatul cu caimac se face un aluat dintr-o ceasca de caimac (smantana de pe lapte fiert), o ceasca de faina, unt proaspat cat o nuca si un praf de sare.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceasca caimac
  • 1 ceasca faina
  • unt proaspat cat o nuca
  • sare.

Mod de preparare

Pentru aluatul cu caimac se face un aluat dintr-o ceasca de caimac (smantana de pe lapte fiert), o ceasca de faina, unt proaspat cat o nuca si un praf de sare. Se acopera, se lasa 10 minute sa se odihneasca si se intrebuinteaza la placinte cu visine, cu prune, cu carne etc. Aluatul cu caimac este mai fraged daca este facut din ajun si pastrat la rece pana a doua zi. De asemenea nu trebuie framantat prea mult, deoarece devine elastic si nu creste la copt.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc