Aluat de clatite

Adaugam putina sare la 2 oua mai mari, apoi le batem cu telul. Adaugam 240 g faina, apoi amestecam uniform dupa ce adaugam 120 ml apa. Apoi adaugam,

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 240 g faina
  • 240 ml lapte
  • 120 ml de ulei
  • sare

Mod de preparare

Adaugam putina sare la 2 oua mai mari, apoi le batem cu telul. Adaugam 240 g faina, apoi amestecam uniform dupa ce adaugam 120 ml apa.

Apoi adaugam, in portii mai mici, 240 ml lapte, apoi, masa deasa o punem la odihna aprox. ¼ de ora pentru ca particulele de faina sa se umple si aluatul sa fie mai bogat. Sa nu lasam sa stea mai mult pentru ca va deveni tare, iar clatita va deveni si ea tare.

Inainte de prajire mai adaugam 120 ml ulei, apoi diluam cu 120 ml apa. Mai intai, se unge tigaia cu un strat subtire de ulei, iar dupa incalzire, apoi turnam continutul unui polonic mai mic cu compozitie (max. 50 ml), apoi miscam tigaia circular pentru ca aluatul sa se intinda uniform.

Intoarcem clatita, punand sub ea un cutit cu lama lata si turtit, daca aceasta parte este inrosita, apoi prajim si cealalta parte pana se inroseste. Inainte scuturam putin tigaia sa nu se lipeasca aluatul.

Clatita prajita la foc mediu, se rastoarna pe o farfurie plata cu o miscare brusca. Urmatoarea clatita se prajeste fara sa adaugam ulei in tigaie, pentru ca este de ajuns uleiul din compozitia aluatului pentru ca sa nu se lipeasca.

Cu aceasta metoda putem impiedica ca bucataria sa fie plina de fum si sa miroase a ulei incins, iar prajirea merge mai repede.

Inainte sa punem o alta portie de aluat in tigaie, amestecam compozitia. In prealabil, punem tigaia goala pe foc sa se incalzeasca cateva secunde, altfel, aluatul nu se imprastie in tigaie.

Daca se arde aluatul sau, in urma supraincalzirii, se arde uleiul, atunci radem aluatul ars cu cutitul si-l curatam cu o hartie. Dupa care, dam cu ulei tigaia si numai dupa aceea continuam prajirea.

Pofta buna!

Alte retete recomandate

Papanasi fierti

Chec pufos

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Desert tort cu foi de bezea, crema de vanilie si nuci coapte
Bucataras.RO

Desert tort cu foi de bezea, crema de vanilie si nuci coapte

Cu dedicatie iubitorilor de nuci coapte, are un gust intens, iar in combinatie cu foile de bezea si crema de vanilie este pur...

Desert tort cu foi de bezea, crema de vanilie si nuci coapte
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise