Pentru aluatul de friganele se incalzeste un castron in care se pune faina cernuta. Se face loc la mijloc, se adauga uleiul, un varf de lingurita de sare, apa calda si drojdie.
Pentru aluatul de friganele se incalzeste un castron in care se pune faina cernuta. Se face loc la mijloc, se adauga uleiul, un varf de lingurita de sare, apa calda (nu fierbinte) si o bucatica de drojdie de bere cat o aluna. Se freaca drojdia cu putina apa, apoi se amesteca totul la un loc, astfel incat sa se obtina un aluat subtire ca o smantana (cantitatea de apa depinde de calitatea fainii, uneori fiind mai mare, alteori mai mica decat 3 dl). Aluatul nu trebuie amestecat prea mult. Se aduna in castron, se acopera cu o farfurie si se lasa sa creasca la cald. Inainte de a-l intrebuinta se adauga doua albusuri spuma.
Acest aluat de friganele serveste la prajit peste, branza, mere etc.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii