Aluat de tarte

Se pune faina intr-un vas, se adauga sarea, zaharul, untul putin muita si la sirsit galbenusurile. Se framinta putin, atit cit sa fie toate bine a

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 gr faina
  • 200 gr unt sau 250 gr margarina
  • 100 gr zahar
  • 3 galbenusuri
  • putina sare
  • coaja de lamiie

Mod de preparare

Se pune faina intr-un vas, se adauga sarea, zaharul, untul putin muita si la

sirsit galbenusurile. Se framinta putin, atit cit sa fie toate bine

amestecate. Se face ca o sfera si se lasa 1-2 ore, la rece, sau mai mult,

chiar pina a doua zi, cind se va intinde o foaie si se vor forma tartele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc