Aluat frantuzesc cu lamaie

Acest aluat poate fi umplut cu branza, carne sau altele. Pentru a-l realiza, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, unt sau margarina, zeama de lamaie, sare, apa.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 400 g unt sau margarina
  • 1 pahar apa
  • zeama de lamaie
  • sare
  • faina pentru presarat

Mod de preparare

Se face un aluat din 250 g faina si untul taiat in bucatele mici. Se framanta repede si se intinde o foaie patrata, groasa de 2 cm, se aseaza pe o farfurie presarata cu faina si se pune la rece. Se prepara un aluat din restul de 250 g de faina, cu apa, zeama de lamaie si sare, framantand bine cu mana.

Se aduna in forma de minge, se acopera si se lasa sa se odihneasca 20-30 de minute. Se intinde o foaie in asa fel incat sa fie de 2 ori mai lata si ceva mai lunga decat foaia de unt. Foaia de unt se aseaza la mijloc si se acopera cu colturile foii de apa, in forma de plic, apasand bine marginile cu degetul.

Se presara planseta cu faina, se intinde o foaie patrata, groasa de 1 cm, se impatureste in patru si se da la rece pentru 30-40 de minute. Dupa ce se repeta operatia de 3 ori, se intinde o foaie groasa de 1 cm, se taie cu paharul rotocoale sau cu cutitul bucati patrate. In mijlocul bucatilor de coca se pune umplutura dorita (branza, carne etc.), se ung cu ou si se dau la cuptor pentru 10-15 minute.


Poate fi umplut cu branza, carne, etc.
Alte retete recomandate:
Pandispan simplu
Placinta cu spanac
Prajitura cu capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide