Aluat moldovenesc de placinta

Faina impreuna cu untul se amesteca intr-un castron, apoi se adauga drojdia dizolvata in 3 linguri lapte caldut, amestecat cu o lingura faina si o li

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 3 galbenusuri
  • 120 gr unt
  • 3 linguri zahar
  • 20 gr drojdie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri smantana
  • lapte
  • Pentru umplutura:
  • 700 gr branza de vaci
  • 3 linguri smantana
  • 150 gr zahar
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 6 albusuri spuma
  • 2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare

Faina impreuna cu untul se amesteca intr-un castron, apoi se adauga drojdia dizolvata in 3 linguri lapte caldut, amestecat cu o lingura faina si o lingurita zahar. Se pune apoi lapte, pana se obtine un aluat moale. Separat se unge o tava de placinta cu unt si se intinde aluatul. Deasupra se pune umplutura de branza de vaci. Acesata se intinde peste foaia de placinta si se baga in cuptorul incalzit, la copt.


Se serveste dupa ce s-a racit.

Alte retete:

Cartofi la cuptor

Chiftele

Placinta de dovleac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci