Aluat simplu de tarte

Pentru aluatul de tarte se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune untul proaspat, muiat putin cu mana, zaharul, un praf de sare si circa 2 dl de apa.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 125 g unt proaspat
  • 1 lingurita zahar
  • 2 dl apa
  • sare.

Mod de preparare

Pentru aluatul de tarte se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune untul proaspat, muiat putin cu mana, zaharul, un praf de sare si circa 2 dl de apa (aceasta cantitate variaza putin dupa calitatea fainii). Se framanta repede ca sa nu devina aluatul elastic. Se aduna la un loc, se acopera cu un servet si se tine doua ore la rece. Poate fi lasat fara grija pana a doua zi. Se intrebuinteaza la tarte sau ca fund pentru tort cu crema de vanilie etc. La acelasi aluat de tarte se pot adauga si trei galbenusun.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci