Pentru aluatul de tarte se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune untul proaspat, muiat putin cu mana, zaharul, un praf de sare si circa 2 dl de apa.
Pentru aluatul de tarte se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune untul proaspat, muiat putin cu mana, zaharul, un praf de sare si circa 2 dl de apa (aceasta cantitate variaza putin dupa calitatea fainii). Se framanta repede ca sa nu devina aluatul elastic. Se aduna la un loc, se acopera cu un servet si se tine doua ore la rece. Poate fi lasat fara grija pana a doua zi. Se intrebuinteaza la tarte sau ca fund pentru tort cu crema de vanilie etc. La acelasi aluat de tarte se pot adauga si trei galbenusun.
Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiAmbele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...
Zacusca de ghebePui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatGris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.
Gris cu lapteSe prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)
Ciorba cu coasta afumataAceasta prajitura zi si noapte e pufoasa si delicioasa! Nici nu iti vei da seama ca e o prajitura de post. Se dizolva zaharul...
Prajitura zi si noapte de postUite că a venit rândul sfeclei roșii să o folosesc în borș. Gaby inițial am fost sceptică, dar rezultatul final m-a...
Borș de vițel cu multe rădăcinoaseIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Comentarii