Aceasta reteta de aluat pentru diferite intrebuintari are urmatoarele ingrediente: faina, unt, smantana, galbenusuri, zahar, zahar vanilat, vin alb, sare.
Se framanta untul sau untura cu atata faina cat cuprinde. Se adauga galbenusurile, smantana, zaharul, vanilia, vinul si sarea. Se framanta bine.
Acest aluat poate fi utilizat pentru multe retete.
Alte retete de aluaturi:
Aluat tip foietaj
Aluat pentru tarte
Aluat rapid pentru placinta cu branza
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii