Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu 150 gr zahar, pana se obtine o crema spumoasa. Se bat albusurile spuma tare, se pun t
Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu 150 gr zahar, pana se obtine o crema spumoasa. Se bat albusurile spuma tare, se pun treptat 50 gr zahar si se bat in continuare, pana cand crema nu mai cade de pe tel. Se inglobeaza albusurile in crema de galbenusuri, amestecand usor. Se adauga zeama si coaja rasa de la lamaie si faina. Se amesteca bine, de sus in jos, ca sa nu se lase. Se pune aluatul in forma de tort bine tapetata si se coace in cuptorul cald, la foc moderat, timp de 35 de minute.
Se poate unge cu crema de lamaie, frisca sau gem. Alte retete de dulciuri:
Ciocolata de casa
Tiramisu
Galuste cu prune
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii