Blat de bezea

Se bat foarte bine albusurile, la cald, se adauga zaharul in ploaie si se bat in continuare. Se pune o treime lingurita zeama de lamaie si vanilie si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 albusuri
  • 6 linguri zahar tos
  • lamaie
  • vanilie

Mod de preparare

Se bat foarte bine albusurile, la cald, se adauga zaharul in ploaie si se bat in continuare. Se pune o treime lingurita zeama de lamaie si vanilie si se mai bate pana ce compozitia devine sticloasa si nu cade de pe tel. Se coace foaia 10-15 minute pe fundul tavii de tort, foarte bine tapetata. Se pune tava in cuptorul fierbinte si se face focul foarte mic. Cantitatile se multiplica in functie de numarul foilor dorite.

Cand blatul se rumeneste si se usuca, se scoate cu lama unui cutit de pe tava. Alte retete de dulciuri:

Aluat frantuzesc

Pandispan

Cornulete cu nuca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori