Amestecati prima data untul cu zaharul. Separati ouale. Bateti albusurile iar galbenusurile adaugati-le compozitiei cu unt. Adaugati apoi faina si pra
Amestecati prima data untul cu zaharul.
Separati ouale. Bateti albusurile iar galbenusurile adaugati-le compozitiei cu unt.
Adaugati apoi faina si praful de copt, ambele cernute, dupa care, incorporati albusurile spuma. La sfarsit, adaugati laptele.
Turnati compozitia in forma si coaceti timp de 25 de minute la 180 grade (este gata atunci cand, intepand cu o scobitoare, aceasta iese curata sau blatul isi recapata forma daca il apasati cu degetul).
Scoateti din cuptor si lasati sa stea 5 minute inainte de a-l rasturna pe un gratar metalic.
Indepartati hartia si lasati sa se raceasca.
Taiati blatul in doua straturi si umpleti-l cu frisca, fructe, gem sau cu orice doriti.
Pofta buna!
Reteta Blat de tort a fost propusa de sava laura pe forum culinar.ro
Alte retete de blat de tort gasiti aici:
Blat de tort,
Blat de tort,
Tort Darts cu blat alb

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii