Branzoaice

Branzoaicele sunt clasic moldovenesti, insa nimeni nu spune ca nu se pot face in orice colt al tarii, mai ales ca sunt atat de buna incat nu ti-ar mai trebui nimic altceva de mancare in ziua respectiva.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Branzoaice

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 1 cub de drojdie (50 g)
  • 100 g unt topit si racit
  • 200 ml lapte caldut
  • 3 linguri de smantana
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • zahar vanilat
  • UMPLUTURA
  • 500 g crema de branza
  • 1 ou
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura faina
  • UNS
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Se face maiaua, amestecam drojdia cu putin lapte caldut si 1 lingurita zahar, 1 lingurita faina, amestecam si lasam la dospit pana face basicute (10-15 minute). Adaugam si restul ingredientelor (daca mai este nevoie adaugam faina sau lapte) framantam pana nu se mai lipeste de maini. Acoperim si lasam intr-un loc calduros, pana isi dubleaza volumul.
Amestecam ingredientele pentru umplutura si dam la rece.
Pe masa infainata intindem aluatul, taiem patratele si punem cate o lingura de branza in mijloc, impaturim ca un plic si asezam in tava tapetata cu hartie de copt (repetam pana terminam).
Desfacem galbenusurile cu laptele si zaharul dupa care ungem placintele, dam la cuptorul incalzit pana se rumenesc frumos.
Le lasam sa se raceasca in tava dupa care le pudram cu zahar pudra.


Branzoaicele se servesc cu zahar pudra pe deasupra si alaturi de un pahar cu lapte batut.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Ostropel oltenesc
1
Mancaruri cu carne

Ostropel oltenesc

Se taie bucati carnea de pasare, se sareaza si se pune la prajit in ulei. Cand s-a prajit, se scoate in alt vas. In untura...

Ostropel oltenesc
Frigarui din crenvursti si slanina
2
Aperitive cu carne

Frigarui din crenvursti si slanina

Taie crenvurstii in trei bucati egale si infasoara-i individual in felii subtiri de slanina. Taie ardeiul bucati mari si...

Frigarui din crenvursti si slanina
Crema de branza condimentata
3
Aperitive cu branza

Crema de branza condimentata

Crema de branza condimentata este un aperitiv delicios si gustos, ce se prepara rapid. Aperitivul crema de branza...

Crema de branza condimentata
Tarta de fructe
4
Torturi

Tarta de fructe

Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul (150 g) si zeama de lamaie. Apoi se adauga si galbenusurile si se continua sa...

Tarta de fructe
Punch de trandafiri
5
Punch-uri

Punch de trandafiri

Pune petalele impreunã cu paharul de brandy si jumãtate de sticlã de vin alb sec intr-un vas de punch. Lasã-l 3...

Punch de trandafiri
Parteneri
Biscuiti cu arahide
Bucataras.RO

Biscuiti cu arahide

Biscuiti cu arahide
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii