Branzoaice

• incalziti laptele intr-o craticioara si adaugati untul, lasand pe foc pana se topeste, atentie sa nu fiarba!• puneti

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Branzoaice

Ingrediente

  • Aluat:
  • lapte 125 ml
  • unt 60 g
  • oua 1 buc intreaga + 1 galbenus
  • zahar 80 g
  • sare 1/2 lingurita
  • coaja de lamaie si portocala
  • esenta de rom 1 lingurita
  • faina 400 g
  • drojdie proaspata 15 g
  • Umplutura:
  • branza de vaci 500 g
  • zahar 100 g
  • oua 2 buc
  • coaja rasa de lamaie
  • stafide inmuiate in rom sau coniac 100 g
  • Pentru uns:
  • galbenus de ou 1 bucata
  • lapte 1 lingura
  • zahar brun 2 linguri

Mod de preparare

• incalziti laptele intr-o craticioara si adaugati untul, lasand pe foc pana se topeste, atentie sa nu fiarba!
• puneti drojdia sfaramata intr-un castron si adaugati deasupra o lingura cu zahar si frecati pana devine lichida
• puneti in vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum laptele cu untul topit, adaugati ouale si galbenusurile batute, zaharul, sarea, coaja de lamaie si portocala, esenta de rom si drojdia lichida, apoi mixati cu ajutorul paletei pentru aluat. Montati si paleta de plastic pe marginea vasului pentru a curata excesul de aluat de pe margini
• framantati cu ajutorul robotului 10 minute, apoi lasati sa se odihneasca aluatul 5 minute si continuati apoi sa mixati inca 10 minute, la viteza mica
• acoperiti vasul cu un prosop si lasati aluatul sa creasca 1 ora, intr-un loc cald si ferit de curent
• pregatiti intre timp umplutura: amestecati branza de vaci cu ouale batute, zaharul si stafidele aromate
• presarati faina pe blatul de lucru si intindeti aluatul cu grija pana obtineti o foaie de 1 cm grosime
• taiati apoi in patrate de 10x10 cm si puneti cate o lingura din compozitia de branza pe fiecare patrat
• impaturiti branzoaicele, aducand spre centru colturile opuse
• puneti branzoaicele intr-o tava cu hartie de copt, lasand 2 cm distanta intre ele
• acoperiti tava cu un prosop si mai lasati la dospit 30 de minute
• amestecati galbenusul de ou cu laptele si ungeti apoi branzoaicele cu o pensula
• presarati deasupra zahar brun si coaceti la 160 de grade, in cuptorul preincalzit, pentru 30-40 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra.

Savurati!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Salata de iarna
2
Romania

Salata de iarna

Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...

Salata de iarna
Gogosari in sos
3
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Gogosari cu conopida si struguri
4
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Prajitura foaie peste foaie
5
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie