Briosele acestea sunt facute dupa reteta faimoasei Julia Child si, credeti-ma pe cuvant, sunt o nebunie! Dar mai bine le incercati ca sa va convingeti singuri.
PREPARARE MAIA
Tanti Maia se face astfel:
In vasul robotului se dizolva drojdia in lapte cald, se adauga oul, apoi 180g de faina si se framanta 4-5 minute. Se pune restul de 180g de faina peste si se lasa la dospit pentru 30 de minute, pana ce faina de deasupra va "crapa".
PREPARARE
Peste maia se adauga un amestec de oua, zahar si sare. Apoi se incorporeaza si faina bine cernuta. Se framanta 20-25 de minute. Se adauga untul treptat si se framanta de fiecare data pana la incorporarea fiecarei cantitati de unt. Astfel veti obtine un aluat neted, lucios si elastic. Se unge cu ulei un vas inalt, se pune aluatul si se lasa la crescut, pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut suficient de mult, iar coca e plina de bule de aer,
se rastoarna pe blatul usor infainat. Se portioneaza cu cutitul si i se dau diverse forme dupa dorinta si placere
si le mai lasati la crescut inca 30 de minute. Operele de arta se ung cu galbenus de ou diluat cu lapte. Apoi se insamanteaza niscai susan, nuci pisate, caju tocat, alune, bazbarube, crocomarle, ce mai creste omu' prin ograda. Se coc la 190 grade Celsius, pana capata culoarea asta dementiala, ca de miros nu va mai zic, ca va invadeaza casa. Ceva de vis!
Briosele se servesc alaturi de un pahar cu lapte cald si cu multa cumpatare!
Reteta de briose Julia Child a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Gabriela Cara.
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postSarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...
Sarmalute moldovenesti in foi de vitaAcestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakespentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padureSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Comentarii