Briose Julia Child

Briosele acestea sunt facute dupa reteta faimoasei Julia Child si, credeti-ma pe cuvant, sunt o nebunie! Dar mai bine le incercati ca sa va convingeti singuri.

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa
Briose Julia Child

Ingrediente

  • INGREDIENTE MAIA
  • 85 ml lapte gras
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 ou
  • 360 g faina
  • INGREDIENTE ALUAT
  • 70 g zahar
  • (eu am pus 90 g)
  • 1/2 lingurita de sare
  • 4 oua batute usor
  • 200 g de faina
  • 170 g unt la temperatura camerei

Mod de preparare

PREPARARE MAIA
Tanti Maia se face astfel:
In vasul robotului se dizolva drojdia in lapte cald, se adauga oul, apoi 180g de faina si se framanta 4-5 minute. Se pune restul de 180g de faina peste si se lasa la dospit pentru 30 de minute, pana ce faina de deasupra va "crapa".

PREPARARE
Peste maia se adauga un amestec de oua, zahar si sare. Apoi se incorporeaza si faina bine cernuta. Se framanta 20-25 de minute. Se adauga untul treptat si se framanta de fiecare data pana la incorporarea fiecarei cantitati de unt. Astfel veti obtine un aluat neted, lucios si elastic. Se unge cu ulei un vas inalt, se pune aluatul si se lasa la crescut, pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut suficient de mult, iar coca e plina de bule de aer,
se rastoarna pe blatul usor infainat. Se portioneaza cu cutitul si i se dau diverse forme dupa dorinta si placere
si le mai lasati la crescut inca 30 de minute. Operele de arta se ung cu galbenus de ou diluat cu lapte. Apoi se insamanteaza niscai susan, nuci pisate, caju tocat, alune, bazbarube, crocomarle, ce mai creste omu' prin ograda. Se coc la 190 grade Celsius, pana capata culoarea asta dementiala, ca de miros nu va mai zic, ca va invadeaza casa. Ceva de vis!


Briosele se servesc alaturi de un pahar cu lapte cald si cu multa cumpatare!

Reteta de briose Julia Child a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Gabriela Cara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide