O bunatate de placinta.
Pentru aluat am folosit:
500 g faina de grau, 1 ou, 50 g unt, esenta, o canita de zahar, un cub mic de drojdie si am framantat cu apa minerala apoi mai spre final am adaugat ulei si am framantat bine aluatul.
Se lasa la crescut un pic.
Pentru compozitie am folosit:
1 kg branza de vaci dulce, 200 g branza de oi sarata, 4 oua, esenta, o cana de 300 g zahar, 200 g stafide.
Am facut foi subtiri late cam de o palma si lungi cam de 30-40 cm, am pus branza, am rulat si am inceput sa le asez din interior spre exterior, apoi am uns cu ou batut cu 2 linguri de miere.
Am pus deasupra seminte de susan si dupa ce am scos de la cuptor am uns iarasi cu miere indoita cu apa. Pofta buna!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii