Cataif cu frisca si vanilie

Pentru cataiful cu frisca se face o foaie la fel ca pentru taitei. Ca sa fie mai fina se face fara apa, se intinde subtire si se taie foarte fin.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru taitei:
  • 300 g faina
  • 2 oua
  • 2 linguri apa
  • sare
  • 2 linguri unt topit
  • Siropul:
  • 1 1/2 pahar cu
  • apa
  • 150 g zahar
  • vanilie
  • Frisca batuta.

Mod de preparare

Pentru cataiful cu frisca se face o foaie la fel ca pentru taitei. Ca sa fie mai fina se face fara apa, se intinde subtire si se taie foarte fin. Pentru sase persoane se fac doua foi, fiecare dintr-un ou. Se recomanda ca taiteii sa fie pregatiti cu o zi mai inainte, ca sa aiba timp sa se usuce. Se pot cumpara gata de la placintarii. Se pune o lingura plina de unt intr-o tigaie mare cu coada. Cand untul este fierbinte, se pun taiteii sa se rumeneasca, intorcandu-i usor cu furculita, ca sa nu se sfarime. Daca nu incap toti odata, se rumenesc pe rand.
Se pun apoi toti intr-o tava dreptunghiulara si se asaza cu furculita, astfel incat sa formeze un strat egal. Se toarna deasupra un sirop clocotit, nu prea legat, facut din apa, zahar si vanilie. Se dau la cuptor si se tin pana ce tot siropul a fost absorbit, iar cataiful este bine prins. Dupa ce s-a racit, se taie in patrate de 5 — 6 cm, se scot cu grija cu un cutit lat, ca sa nu se sfarame.
Se opresc bucatile frumoase pentru pus deasupra. Celelalte se asaza unele langa altele pe o farfurie dreptunghiulara, se intinde frisca, batuta cu zahar si bine scursa de zer, intr-un strat gros, peste care se pun bucatile oprite, indreptand frisca pe margini cu cutitul.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si iaurt

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Rotite din vinete umplute

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Dovlecei si vinete pane

Dovlecei si vinete pane

Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta

Dovlecei si vinete pane
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
ReteteCulinare.RO

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata