Pentru cataiful turcesc se fac taitei foarte fini din doua oua. Se pun intr-o tava, se dau la cuptor la foc potrivit si se tin pana incep sa se rumeneasca.
Pentru cataiful turcesc se fac taitei foarte fini din doua oua. Se pun intr-o tava, se dau la cuptor la foc potrivit si se tin pana incep sa se rumeneasca. Amestecandu-i usor cu furculita, daca este necesar. Se oparesc cu doua linguri de unt topit si se mai dau cateva minute la cuptor. Se toarna deasupra un sirop potrivit de legat, facut din zahar cu apa, se tin la cuptor pana ce taiteii au supt tot siropul si se asaza intr-o cratita rotunda, apasandu-i usor cu dosul furcuhtei. Se lasa sa se raceasca pentru a se lega intre ei, se rastoama, iar deasupra se pune frisca batuta.
Cataiful turcesc se serveste cu frisca deasupra.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii