Clatite cu dulceata sau magiun

Pentru clatite cu dulceata sau magiun se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga sarea, zaharul si laptele.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceasca faina
  • 2 oua
  • 1 pahar lapte
  • un praf de sare
  • 2 lingurite zahar
  • 2 lingurite unt sau
  • ulei
  • dulceata sau
  • magiun
  • 1 lingura unt topit pentru uns tigaia.

Mod de preparare

Pentru clatite cu dulceata sau magiun se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga sarea, zaharul si laptele. Se bate totul bine cu o furculita pana se desfac toti cocolosii; se mai adauga doua lingurite de unt topit, amestecand continuu. Compozitia trebuie sa fie ca o smantana subtire. Se lasa sa se odihneasca o ora.
Se pune o tigaie cu coada sa se infierbante pe foc potrivit. Se unge cu unt cu o pana, se toarna o lingura plina din compozitie, miscand repede tigaia de coada, ca sa se acopere tot fundul. Cand incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce clatita pe cealalta parte, saltand cu o miscare iute tigaia sau folosind un cutit lat. Se fac pe rand toate clatitele si se asaza intr-o farfurie una peste alta. Din cand in cand se amesteca compozitia ca sa nu ramana prea groasa la fund. Daca totusi se ingroase, se poate subtia cu putin lapte. Clatitele trebuie sa fie foarte subtiri, din doua oua obtinandu-se intr-o tigaie mijlocie pana la 20 de bucati. Cand sunt toate gata, se umplu pe rand cu magiun sau cu dulceata, se intorc marginile laterale inauntru si se fac sul. Se asaza intr-o forma si se dau  cateva minute la cuptor, acoperite, sa se infierbante.


Inainte de a servi, clatitele cu dulceata sau magiun se presara cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa de linte
3
Rulouri cu ciuperci
4
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Supa de pui, made by Jamila Cuisine
5
Supe de carne

Supa de pui, made by Jamila Cuisine

Supa de pui, made by Jamila Cuisine
Parteneri
Prajitura cu foi de pandispan
Bucataras.RO

Prajitura cu foi de pandispan

Am plecat sa iau masline si m-am intors si cu un pachet cu foi de pandispan, ca mi-a placut mie cum arata si m-am gandit sa...

Prajitura cu foi de pandispan
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!