Clatitele sunt un desert clasic, preferat de toata lumea, iar daca le umplem si cu un gem facut in casa, cum este gemul de caise, vor fi cu atat mai gustoase si se vor cere portii duble sau triple.
Mod de preparare:
Se sparg ouale, se bat bine, se adauga laptele, se amesteca din nou. Dupa aceasta se adauga faina, treptat. Se amesteca bine pana la obtinerea unui aluat omogen, dar subtire.
Se unge o tigaie cu putin ulei, se lasa sa se incinga tigaia, dupa care se puna cu polonicul putin aluat. Se intoarce clatita de pe o parte pe alta. Cand s-a prajit bine se ia din tigaie, se umple cu gem de caise.
Se procedeaza asa pana la terminarea aluatului. Ingredientele sunt pentru 15 clatite.
Pofta buna!
http://ideidelicioase.blogspot.ro
Clatitele cu gem de caise se servesc calde dar si reci.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii