Colacei moldovenesti cu sirop de zahar si apa de flori

Pentru colaceii moldovenesti se face un aluat ca de paine cu putin lapte si mai mult moale. Dupa ce a crescut bine se fac colacei in forma de 8.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 20 g drojdie
  • 250 g nuci
  • 1 lingurita ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 3 dl lapte indoit cu apa
  • Siropul:
  • 1 ceasca zahar
  • 2 cesti apa
  • 1 lingura apa de flori
  • miere (facultativ).

Mod de preparare

Pentru colaceii moldovenesti se face un aluat ca de paine cu putin lapte si mai mult moale. Dupa ce a crescut bine se fac colacei in forma de 8. Se asaza in tava presarata cu faina, se lasa sa creasca, se ung cu ou si se coc la foc potnvit. Se pregateste un sirop dintr-o ceasca de zahar si doua cesti de apa. Se curata, nucile, se macina si se amesteca cu zaharul pisat. Cand colaceii s-au racorit, se moaie unul cate unul, numai o clipa, in apa fierbinte, se scurg, se asaza intr-un castron, se toarna deasupra siropul in care s-a adaugat o lingura de apa de flori si se presara cu nuca dupa dorinta. In loc de sirop se poate turna miere de albine.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc