Coltunasi de orez cu dovleac este o reteta fara gluten, delicioasa si sanatoasa care va fi si pe placul celor mici cu siguranta.
Va place dovleacul? Daca raspunsul vostru este "da", atunci eu va propun ceva dulce si rapid!
Va anunt de pe acum ca aceasta reteta s-a nascut din inspiratia mea de moment...asa ca aveti mana libera sa improvizati si voi, sa dezvoltati...cine stie, poate va iese ceva mult mai bun!Toate ingredientele sunt "la ochi", in functie de cat de multi coltunasi doriti sa obtineti.
In plus, aceasta este o reteta fara gluten, deci poate fi consumata si de persoanele care sufera de boala celiacala.
Reteta este extrem de simpla si rapida: se amesteca toate ingredientele pt. aluat in robot (initial fara apa, pana se formeaza firimituri, apoi se adauga putina apa, pana se leaga compozitia). Se scoate aluatul din robot (sau masina de paine) si se lasa la rece cca 10 min, apoi se intinde foaie si se decupeaza cu forma de ravioli. Se umplu cu amestecul de mai sus, se sigileaza cu grija (atentie...aluatul se manevreaza cu grija, deoarece este foarte fraged si se rupe usor) si se fierb coltunasii in apa cateva min.
Enjoy!
Cu aceasta reteta doresc sa particip la concursul Castiga timp - testeaza produse Philips, care a inceput deja pe data de 22.04. Ma bucur tare mult ca am reusit si eu sa aflu la timp de aceasta campanie, mai ales ca am mare nevoie de un astfel de produs pt. testat. Trebuie sa recunosc ca pana acum am avut un robot de bucatarie de care am fost foarte multumita, dar care a cedat de curand. Din pacate, timpul meu liber este, practic inexistent, eu tot alergand intre serviciu, casa si navete, iar oboseala si criza de timp si-au facut simtita prezenta. Practic, aceste produse Philips sunt o minune la casa omului, pt. ca injumatatesc timpul petrecut la prepaparea retetelor, iar eu as putea sa ma ocup de multele treburi ramase in urma.
Coltunasii cu dovleac se scot pe o farfurie, se stropesc cu unt (optional--eu i-am lasat asa, mai dietetici), se presara cu nuci maruntite si zahar pudra.
Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu pruneMusacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...
Musaca greceasca de vinetePrajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...
Prajitura Floare de ColtPentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.
Lichior de bere de casaSunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...
MutabalOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeaIn principiu prajitura este cam la fel ca in prima postare, mai ales foile, dar am modificat crema, in sensul ca am redus din...
Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii