Cornuri cu unt

Ce pot spune decat ca sunt innebunita dupa cornuri…de tot felul… din aluat cat mai fraged si cat mai pufos…gen croissante. Asa ca, de ceva timp tot testez diferite aluaturi care, poate, poate seamana cu celebrul aluat foietaj care efectiv ti se topeste in gura de fraged ce e, dar care dureaza destul de mult de preparat, deoarece trebuie impaturit de multe ori si lasat la rece cam jumatate de ora intre  aceste impaturiri. Ei, ma declar multumita de aceasta reteta…este un fel de shortcut al prepararii aluatului de foietaj si merge umplut cu aproape orice : telemea, gem,ciocolata, cascaval, ciuperci, mere etc. Eu le-am umplut cu telemea.

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Cornuri cu unt

Ingrediente

  • 370 g faina
  • 150 g branza telemea
  • 230 ml lapte
  • 40 g unt
  • 100 ml ulei
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura drojdie uscata
  • 1 praf sare
  • mac

Mod de preparare

Amestecam faina, zaharul si drojdia uscata. Peste acest amestec adaugam laptele caldut putin cate putin.

Apoi adaugam uleiul , albusul de ou si sarea. Amestecam totul cu o lingura pana incoporam si uleiul in aluat.Aluatul obtinut este destul de moale asa ca vom mai adauga putina faina (aprox. 3 linguri) pana cand acesta are o consistenta nelipicioasa.

Asezam aluatul pe blatul de lucru, pudram cu faina si framantam aluatul  de cateva ori.

Asezam aluatul intr-un bol pe care il ungem cu putin ulei, acoperim bolul cu folie de plastic si lasam aluatul sa creasca aprox. 30 minute.

Scoatem aluatul din bol, ii dam forma de baton si il impartim in 8 bucati.

Luam fiecare bucata si o modelam in forma de bila.

Vom intinde fiecare bila de aluat. Dupa ce le intindem pe toate le ungem cu unt si le punem una peste alta (foaie, unt, foaie, unt etc.). Lasam aluatul sa se odihneasca aproximativ 15 minute.

Dupa ce aluatul s-a odihnit il putem intinde intr-o foaie mare rotunda pe care o taiem in triunghiuri.

Le putem umple cu: branza, gem, ciocolata, mere, ciuperci etc.

Ungem cornurile cu galbenus (il diluam cu putina apa) si le presaram cu mac sau susan. Lasam cornurile sa se odihneasca in tava pentru aproximativ 15 minute

Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem cornurile la 200 C pentru aprox. 20 – 30 minute.

Cand suprafata cornurilor este usor rumenita le putem scoate si gusta cu mare pofta alaturi de o ceasca de cafea sau ceai.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Scovergi ardelenesti
3
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Foi napolitana cu blat de nuga
5
Prajituri

Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Foi napolitana cu blat de nuga
Parteneri
Ciorba de bibilica
Bucataras.RO

Ciorba de bibilica

Bibilica sau piche cum i se mai spune in Moldova,este de marimea unei gaini si se gaseste des prin curtile oamenilor de la...

Ciorba de bibilica
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!