Cornuri cu unt

Ce pot spune decat ca sunt innebunita dupa cornuri…de tot felul… din aluat cat mai fraged si cat mai pufos…gen croissante. Asa ca, de ceva timp tot testez diferite aluaturi care, poate, poate seamana cu celebrul aluat foietaj care efectiv ti se topeste in gura de fraged ce e, dar care dureaza destul de mult de preparat, deoarece trebuie impaturit de multe ori si lasat la rece cam jumatate de ora intre  aceste impaturiri. Ei, ma declar multumita de aceasta reteta…este un fel de shortcut al prepararii aluatului de foietaj si merge umplut cu aproape orice : telemea, gem,ciocolata, cascaval, ciuperci, mere etc. Eu le-am umplut cu telemea.

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Cornuri cu unt

Ingrediente

  • 370 g faina
  • 150 g branza telemea
  • 230 ml lapte
  • 40 g unt
  • 100 ml ulei
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura drojdie uscata
  • 1 praf sare
  • mac

Mod de preparare

Amestecam faina, zaharul si drojdia uscata. Peste acest amestec adaugam laptele caldut putin cate putin.

Apoi adaugam uleiul , albusul de ou si sarea. Amestecam totul cu o lingura pana incoporam si uleiul in aluat.Aluatul obtinut este destul de moale asa ca vom mai adauga putina faina (aprox. 3 linguri) pana cand acesta are o consistenta nelipicioasa.

Asezam aluatul pe blatul de lucru, pudram cu faina si framantam aluatul  de cateva ori.

Asezam aluatul intr-un bol pe care il ungem cu putin ulei, acoperim bolul cu folie de plastic si lasam aluatul sa creasca aprox. 30 minute.

Scoatem aluatul din bol, ii dam forma de baton si il impartim in 8 bucati.

Luam fiecare bucata si o modelam in forma de bila.

Vom intinde fiecare bila de aluat. Dupa ce le intindem pe toate le ungem cu unt si le punem una peste alta (foaie, unt, foaie, unt etc.). Lasam aluatul sa se odihneasca aproximativ 15 minute.

Dupa ce aluatul s-a odihnit il putem intinde intr-o foaie mare rotunda pe care o taiem in triunghiuri.

Le putem umple cu: branza, gem, ciocolata, mere, ciuperci etc.

Ungem cornurile cu galbenus (il diluam cu putina apa) si le presaram cu mac sau susan. Lasam cornurile sa se odihneasca in tava pentru aproximativ 15 minute

Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem cornurile la 200 C pentru aprox. 20 – 30 minute.

Cand suprafata cornurilor este usor rumenita le putem scoate si gusta cu mare pofta alaturi de o ceasca de cafea sau ceai.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tavalita glazurata de post
1
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Sarmalute moldovenesti in foi de vita
2
Mancaruri cu carne

Sarmalute moldovenesti in foi de vita

Sarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...

Sarmalute moldovenesti in foi de vita
American pancakes
3
Clatite

American pancakes

Acestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....

American pancakes
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
4
Prajituri

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure

pentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
5
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia