Cornuri delicioase cu nuca

Pentru cornurile cu nuca atat aluatul, cat si nuca se pregatesc la fel ca pentru cozonacul cu nuca. Se intinde pe masa de aluat o foaie groasa de un deget.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 1 ceasca lapte
  • 2 oua intregi
  • 2 galbenusuri
  • 1/2
  • lingurita
  • sare
  • 140 g unt proaspat
  • 2 linguri zahar
  • 20 g drojdie
  • vanilie
  • Umplutura:
  • 500 g nuci macinate
  • 350 g zahar pisat
  • un praf de sare
  • 1/2 ceasca lapte.

Mod de preparare

Pentru cornurile cu nuca atat aluatul, cat si nuca se pregatesc la fel ca pentru cozonacul cu nuca. Se intinde pe masa de aluat o foaie groasa de un deget; se taie in forma de triunghi mai lunguiet, de marimea dorita. Se intinde nuca pe foaie si se face sul, intorcandu-l de la baza spre varf. Capetele se aduc putin spre mijloc, in forma de corn. Se ung cu ou, se presara zahar, se pun deasupra jumatati de nuca, se coc la foc potrivit.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci