Se inmoaie 40 gr. drojdie cu 3-4 linguri de lapte caldut. Se cerne 500 gr. faina pe masa de aluat sau intr-un castron, se face loc la mijloc, se pune
Se inmoaie 40 gr. drojdie cu 3-4 linguri de lapte caldut. Se cerne 500 gr. faina pe masa de aluat sau intr-un castron, se face loc la mijloc, se pune plamadeala, 250 gr. de unt proaspat, moale, 500 gr. zahar, un praf de sare, putina coaja rasa de lamaie. Se framanta bine, se pune la cald sa creasca. Se fac din aluat covrigei rotunzi. Se presara masa unde se lucreaza covrigeii cu faina amestecata cu putina scortisoara. Se coc la foc bun. Cand sunt aproape gata, se ung cu unt, si se presara zahar si migdale pisate.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaLa multi ani, finu ! La multi ani, nasu ! La multi ani tuturor sarbatoritilor de Sf. Gheorghe ! Pentru Reteta de tort de...
Reteta de tort de Sf.GheorghePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii