Se inmoaie 40 gr. drojdie cu 3-4 linguri de lapte caldut. Se cerne 500 gr. faina pe masa de aluat sau intr-un castron, se face loc la mijloc, se pune
Se inmoaie 40 gr. drojdie cu 3-4 linguri de lapte caldut. Se cerne 500 gr. faina pe masa de aluat sau intr-un castron, se face loc la mijloc, se pune plamadeala, 250 gr. de unt proaspat, moale, 500 gr. zahar, un praf de sare, putina coaja rasa de lamaie. Se framanta bine, se pune la cald sa creasca. Se fac din aluat covrigei rotunzi. Se presara masa unde se lucreaza covrigeii cu faina amestecata cu putina scortisoara. Se coc la foc bun. Cand sunt aproape gata, se ung cu unt, si se presara zahar si migdale pisate.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii