Croissant cu nuca

Croissant cu nuca este o reteta de prajituri simpla si gustoasa. Pentru aceasta reteta de cornuri cu nuca va trebuie 1,200 kg faina alba.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Croissant cu nuca

Ingrediente

  • 1
  • 200 kg faina alba
  • 250 g zahar
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 700 ml lapte caldut
  • 50 g untura (unt)
  • 300 g nuca macinata
  • 100 g zahar
  • esenta de rom
  • sare
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Croissant cu nuca este o reteta de prajituri simpla si gustoasa.

Punem intr-un bol drojdia sfaramata cu o lingurita de zahar si 70 ml lapte caldut si o lasam sa creasca.
Intr-un vas mai mare in care vom framanta aluatul punem faina, zaharul, ouale,1/2 din coaja de lamaie, zaharul vanilat si treptat laptele caldut si untura sau untul topite.Framantam bine de tot 20-30 de minute pina se fac bule de aer in aluat.Lasam sa dospeasca la cald, acoperit cam 30 de minute pina isi dubleaza volumul.
Intr-un alt bol amestecam nuca macinata cu zaharul, esenta de rom si restul de coaja de lamaie.
Rupem din aluat bilute de marimea unui ou si le aliniem pe masa.


Luam pe rand cate o bila, o intindem cu sucitorul si presaram pe ea nuca amestecata cu zahar. Rulam croissantele cu nuca si le asezam in tava captusita cu hartie de copt.


Dupa ce tava este plina cu cornuri le ungem cu oul batut si le dam la cuptorul dinainte incalzit la 140 de grade C si le lasam sa se coaca pina se rumenesc deasupra, aproximativ 50 minute( depinde de fiecare cuptor)
Le scoatem din cuptor cand sunt gata si le lasam sa se raceasca in tava, apoi le desprindem unul de altul si le punem pe farfurie.


Vor iesi niste croissante cu nuca mai mari, ideale pentru a fi servite langa un pahar cu lapte caldut. Pofta mare !
O tava pentru cuptor de la Kitchen Shop mi-ar prinde bine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide