Foile de strudel sunt usor de facut si numai bune cand vrem sa preparam strudel. Pentru a realiza aceasta reteta sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, ulei, apa, sare.
Se aseaza pe planseta faina cernuta, in forma de cuib. La mijloc se face cu lingura un loc liber. Se pun in el uleiul, sarea si apa calduta, treptat, amestecand mereu cu lingura pana ce faina inghite tot. Se imparte in doua, se unge pe deasupra cu putin ulei ca sa nu se usuce si se acopera cu un castron sau o cratita calda, lasandu-l astfel 10 min. Se intinde cu vergeaua o foaie care se aseaza pe masa acoperita cu o fata de masa perfect curata.
Se acopera foaia cu capetele fetei de masa si se lasa astfel 5 min. Apoi se intinde foaia cu mana (se incepe de la mijloc spre margini). Operatia se face cu bagare de seama, sa nu se rupa foaia la intins. O foaie bine intinsa trebuie sa acopere toata masa, sa nu aiba gauri si sa fie subtire ca foaia de tigara. Marginile care raman mai groase se rup.
Se lasa foaia astfel intinsa sa se usuce putin, apoi se fac strudele cu branza, cu mere etc. Se intinde la fel si a doua jumatate de coca. Umpluturile vor fi impartite in doua pentru ambele foi.
Pot fi olosite pentru strudele cu mere, branza, dovleac si altele.
Alte retete recomandate:
Strudel cu prune
Strudel de visine
Strudel cu branza
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii