Reteta de foi cu salicale se prepara usor. Ingredientele sunt: faina, zahar, oua, ulei.
Foile cu salicale umplute cu crema se fac astfel: pentru sase foi amestecam toate ingredientele de mai sus si le punem la copt in tava tapetata cu ulei si faina.
Crema cu care umplem foile se fac asa: 1 cana de zahar se rumeneste putin si pe urma se pune jumatate cana de apa. Se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul. Din 3 linguri de faina se face ingrosala cu o cana de lapte, se fierbe pana ii ia gustul de faina. Aromam cu 2-3 plicuri de zahar vanilat.
Alte prajituri recomandate
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsChiftelutele din naut sunt ideale in perioada postului si pentru vegetarieni. In sfarsit o reteta dupa care am reusit sa le...
FalafelIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii