Foi de placinta de casa

Placinta cu foi este delicioasa si usor de pregatit. Foile pregatite in casa pentru placinta nu sunt deloc greu de facut, sunt fragede, si le puteti umple atat cu umplutura sarata cat si dulce.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Foi de placinta de casa

Ingrediente

  • Pentru 3 foi de placinta:
  • 500 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 linguri de ulei
  • 10-15 g drojdie proaspata
  • apa calda cat cuprinde

Mod de preparare

Din toate ingredientele se framanta o coca, dupa care se lasa la odihnit 15 minute. Apoi se intind foile, cat mai subtiri, se tot trage cu mana de capete, pana devin aproape transparente.

Compozitia o pregatiti dupa bunul plac.

Exemplu pentru o placinta cu branza:

500 g branza de vaci dulce
250 g telemea
un borcan iaurt mic
lapte (cat sa aiba compozitia consistenta moale, nu foarte moale)
coaja rasa de lamaie

5 oua
zahar vanilinat

Cu aceasta compozitie se umplu foile, se ruleaza la ambele capete, se ung cu galbenus de ou, se presara mac... A nu se uita uleiul pentru uns foile, inainte de rulare. Eu pun umplutura pe foi si apoi iau 2 linguri de ulei si stropesc cu ele foaia... dupa care rulez.
Se coace la 180 de grade, cca 30-40 min. Depinde de cuptor. Aveti grija sa nu se arda!

Reteta de foi de placinta umplute cu branza a fost propusa de ELAIDA pe forum culinar.


Foile de placinta pot fi umplute cu mere, dovleac, fructe, sau umpluturi sarate dupa bunul plac.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui cu ghimbir

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de dovleac
1
Supe si ciorbe

Supa crema de dovleac

Gustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.

Supa crema de dovleac
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Supa crema de sfecla rosie cu cartofi
3
Supe de legume

Supa crema de sfecla rosie cu cartofi

Supa crema de sfecla rosie cu cartofi este minunata. Este o supa consistenta, hranitoare, cu o culoare vie ce te imbie sa o...

Supa crema de sfecla rosie cu cartofi
Crema de mazare cu hribi
4
Supe de legume

Crema de mazare cu hribi

In ultima vreme sunt nelipsite din meniul meu de acasa. Le iubesc atat de mult incat as fi in stare sa fac cure cu supele...

Crema de mazare cu hribi
Piept de pui la gratar cu piure de cartofi
5
Bebelusi > 12 luni

Piept de pui la gratar cu piure de cartofi

Piept de pui la gratar cu piure de cartofi

Piept de pui la gratar cu piure de cartofi
Parteneri
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu branza, cacao si struguri
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia