Foi pentru cremschnitt

Foile pentru cremschnitt se servesc taiate fasii late, care se umplu cu gem, rahat sau mere.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Primul aluat:
  • 6 linguri de apa
  • 2 oua
  • o lingurita de sare
  • 4 linguri de smantana
  • 4 linguri de ulei
  • 3 linguri de otet si faina cat cuprinde
  • al doilea aluat:
  • 500 g unt sau margarina si
  • 150 g faina.

Mod de preparare

Primul aluat pentru foile de cremschnitt se face din 6 linguri de apa, 2 oua, o lingurita de sare, 4 linguri de smantana, 4 linguri de ulei, 3 linguri de otet si faina cat cuprinde. Dupa aceea se face al doilea aluat, din 500 g unt sau margarina si 150 g faina. Se face un aluat din prima compozitie si se intinde o foaie, peste care se intinde cu cutitul aluatul al doilea, apoi se impatureste in trei. Operatiunea se repeta de 3 ori, dupa care se lasa la rece cel putin doua ore. Se pot face foi pe dosul tavii.


Foile pentru cremschnitt se servesc taiate fasii late, care se umplu cu gem, rahat sau mere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa de linte
3
Rulouri cu ciuperci
4
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Supa de pui, made by Jamila Cuisine
5
Supe de carne

Supa de pui, made by Jamila Cuisine

Supa de pui, made by Jamila Cuisine
Parteneri
Prajitura cu foi de pandispan
Bucataras.RO

Prajitura cu foi de pandispan

Am plecat sa iau masline si m-am intors si cu un pachet cu foi de pandispan, ca mi-a placut mie cum arata si m-am gandit sa...

Prajitura cu foi de pandispan
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!