Galuste cu prune sau marmelada

Pentru galuste cu prune sau marmelada se pune apa la fiert cu sare si zahar. Se toarna in ploaie malaiul amestecat cu gris, se lasa sa fiarba un sfert de ora.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g gris
  • 100 g malai
  • 100 g faina
  • 1 1/4 l apa
  • un varf de lingurita de sare
  • 1 lingurita zahar
  • prune sau marmelada
  • 1 lingura pesmet
  • 1 lingura ulei sau
  • ulei amestecat cu untura
  • zahar.

Mod de preparare

Pentru galuste cu prune sau marmelada se pune apa la fiert cu sare si zahar. Se toarna in ploaie malaiul amestecat cu gris, se lasa sa fiarba un sfert de ora, se toarna apoi faina amestecand si se lasa sa rnai fiarba circa 10 minute. Se da la o parte. Cand s-a racorit, se ia cate putin aluat in palma, se intinde, se pune pruna sau putina marmelada si se rotunjeste. Separat se rumeneste pesmetul in ulei, se tavalesc galustele prin pesmet si se asaza intr-o tava ce se da la cuptor. Se tin pana ce se incalzesc.


Galustele cu prune se servesc cu zahar sau cu miere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori