Pentru gogosile din aluat pripit cu vanilie se pun intr-o cratita sa se infierbante un pahar de apa, untul, zaharul si sarea.
Pentru gogosile din aluat pripit cu vanilie se pun intr-o cratita sa se infierbante un pahar de apa, untul, zaharul si sarea. Cand apa incepe sa clocoteasca, se trage pe marginea masinii si se da drumul, deodata, la toata faina. Se freaca repede ca sa nu se faca cocolosi si se mai tine pe masina, frecand mereu, pana se desprinde aluatul de pe cratita. Se da cu totul la o parte si dupa ce s-a mai racorit, se pun pe rand ouale. Nu se pune oul urmator decat dupa ce primul a fost bine cuprins in pasta. Aluatul trebuie sa fie potrivit de moale, dar sa-si pastreze forma acolo unde cade. Se ia cu o lingurita din compozitie, se introduce in untura fierbinte si se rumenesc gogosile pe ambele parti. Se scot cu lingura cu gauri, se presara zahar vanilat.
Gogosile din aluat pripit se servesc calde, cu sirop de fructe sau cu sos de ciocolata.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligam-am inspirat de la Oanapl: https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-cartofi-81779.html cu exceptia faptului ca eu...
Ciorba de post cu cartofi noiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii