Pentru gogosile dospite se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc, se toarna o ceasca de lapte cald, untul topit, ouale, drojdia muiata cu o lingura de lapte.
Pentru gogosile dospite se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc, se toarna o ceasca de lapte cald, untul topit, ouale, drojdia muiata cu o lingura de lapte, romul, stafidele si sare. Se bate totul buie cu o lingura, pana se desfac toti cocolosii si compozitia are aspectul unei creme legate. Se lasa sa creasca o ora. Se ia cu lingura din aluat si se da drumul in untura clocotita. Se rumenesc gogosile pe ambele parti. Se asaza pe o farfurie unele peste altele.
Gogosile dospite se presara cu zahar vanilat.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii