Gogosi dospite

Pentru gogosile dospite se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc, se toarna o ceasca de lapte cald, untul topit, ouale, drojdia muiata cu o lingura de lapte.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1 ceasca lapte
  • 1 lingura unt
  • 2 oua
  • drojdie cat o nuca
  • 1 lingura rom
  • 25 g stafide
  • 1 lingurita rasa de sare
  • untura pentru prajit
  • 1 lingura zahar vanilat.

Mod de preparare

Pentru gogosile dospite se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc, se toarna o ceasca de lapte cald, untul topit, ouale, drojdia muiata cu o lingura de lapte, romul, stafidele si sare. Se bate totul buie cu o lingura, pana se desfac toti cocolosii si compozitia are aspectul unei creme legate. Se lasa sa creasca o ora. Se ia cu lingura din aluat si se da drumul in untura clocotita. Se rumenesc gogosile pe ambele parti. Se asaza pe o farfurie unele peste altele.


Gogosile dospite se presara cu zahar vanilat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci