Gombotii cu prune sunt deliciosi. Tuturor le plac galustele cu prune, iar reteta este deosebit de usoara.
Gombotii cu prune sunt deliciosi si deosebit de usoar de facut. Cartofii ii punem la fiert in coaja, in apa adaugam putina sare. Cand sunt fierti ii decojim si ii zdrobim ca pentru pireu, apoi lasam sa se raceasca. Pana cartofii se racesc, punem intr-o oala mare apa la fiert si adaugam si un strop de sare. De asemenea pregatim si pesmetul, punem o lingurita mica de ulei la incins, adaugam pesmetul si lasam pe foc mic pana se inchide putin la culoare amestecand din cand in cand.
Adaugam la cartofii raciti, faina, galbenusul, untura (untul) si sarea. Framantam bine pana devine ca un aluat si intindem, cu cat mai subtire cu atat mai bine.
Taiem aluatul patratele, asezam prunele intregi sau jumatati dupa preferinta, presaram putina scortisoara si facem bilute.
Cand apa a dat in clocot, adaugam “bilutele”, nu toate, doar cate credeti ca ar avea loc una langa alt ape fundul vasului, eu pun in jur de 10. Lasam sa fiarba pana se ridica la suprafata, dupa care le mai lasam 1 minut. Apoi le scoatem, le punem intr-o strecuratoare mare si le trecem sub un jet de apa calduta. Le tavalim prin pesmetul prajit si putem sa trecem la urmatoarele…pana sunt gata toate.
Gombotii cu prune se servesc calzi sau reci, eventual su sos de prune sau de vanilie.
Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiEste un aperitiv tare bun pe masa de sarbatori, de pus la pachet sau oricum preferati sa il serviti! Important este ca e...
Chec aperitivTarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniAnul acesta am pus impreuna cu mama gogonele colorate si dragute, ne-am jucat aranjandu-le in borcane, dar cel mai mult o sa...
Gogonele in saramuraReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe face o maia dupa care se framanta bine aluatul din faina lapte cald si sare . Aluatul este bun si pentru paine. Se lasa la...
Placinta cu branza ca in MaramuresSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii