Haiosurile le putem prepara cu gem, nuca, mere, mac sau putem face saleuri sau pateuri.
Pentru haiosuri se face primul aluat, apoi se face cel de-al doilea, din 400 g faina si 700 g grasime buna. Primul aluat se intinde pe planseta, in timp ce al doilea aluat se imparte in trei parti, dupa ochi. O parte o intindem peste primul aluat, apoi impaturim in trei si se lasa sa stea timp de 20 de minute; intindem si repetam inca de doua ori, dupa care il lasam sa stea timp de o ora. Cand se pun la copt, ungem cu ou si presaram pe deasupra mac, sare, delicat sau susan.
Haiosurile le putem prepara cu gem, nuca, mere, mac sau putem face saleuri sau pateuri.
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiPeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii