Haiosuri

Haiosurile le putem prepara cu gem, nuca, mere, mac sau putem face saleuri sau pateuri.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pahar de apa minerala
  • 5 linguri de smantana
  • 100 g vin natural
  • 2 oua
  • 700 g faina
  • al doilea aluat se face din
  • 400 g faina si
  • 700 g grasime buna.

Mod de preparare

Pentru haiosuri se face primul aluat, apoi se face cel de-al doilea, din 400 g faina si 700 g grasime buna. Primul aluat se intinde pe planseta, in timp ce al doilea aluat se imparte in trei parti, dupa ochi. O parte o intindem peste primul aluat, apoi impaturim in trei si se lasa sa stea timp de 20 de minute; intindem si repetam inca de doua ori, dupa care il lasam sa stea timp de o ora.  Cand se pun la copt, ungem cu ou si presaram pe deasupra mac, sare, delicat sau susan.


Haiosurile le putem prepara cu gem, nuca, mere, mac sau putem face saleuri sau pateuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori